Néha mi magunk kérhetünk leárazást, csak mutassunk egy jobb ajánlatot

Szeretem a korrekt ajánlatokat, konstrukciókat. Engem két dologgal lehet megvenni: ha szolgáltatásról, nem pedig fizikai árucikkről van szó, akkor a gyorsasággal, és egy jó árajánlattal. Nem szeretem ugyanis a túlárazott dolgokat. Persze meggyőződöm arról is, hogy a munka, vagy az árucikk minősége is rendben legyen, de a legkorrektebb árfekvésű ajánlatot keresem. Nos, az e-tanusitas.eu oldalon mindhármat megkaptam – ha ki akarok emelni egy meglepően jó példát, akikkel épp a minap volt dolgom.

A fentebb említett “jó árajánlat” is náluk volt a legjobb, pedig nem feltétlenül egy ilyen szolgáltatótól vártam volna ilyesmit, pláne, hogy hipergyorsan dolgoznak, mégsem lövik túl az árat. Sőt, van egy olyan felhívásuk (amit más típusú, főként kereskedőknél láttam már annak előtte), hogy garantálják, hogy övék lesz a legalacsonyabb végösszeg az elvégzendő szolgáltatások körén belül, a piacon. Az ő esetükben az energetikai tanúsítvány ár képezi a megállapodás tárgyát. Ingatlan típusától függetlenül ők végzik a legjobb tarifán ezt a dolgot, és kérik, hogy ha az övéknél is jobb ajánlatot látnánk mégis, küldjük el nekik és ők azon az áron valósítják meg azt, amit szeretnénk.

Szóval az egész nagyon ideálisan alakul mindenestül, ha náluk élünk ilyen energetikai felmérési igénnyel. És egyre többször kell ilyennel élni, sok dologhoz van szükség rá. Örülök, hogy egyre gyakrabban választják szolgáltatók is ezt az elköteleződést, hogy vállalják a legalacsonyabb árat, és pláne annak, hogy az e-tanusitas.eu oldalba belefutottam, mert ők, mint írtam, a gyorsaságban is kiemelkedően teljesítenek. Nem csak az olcsóságban.

Ennyire flottul régen ment már bármi a lakásomban, pedig mindig kicsit szorul a gyomrom, ha be kell engednem bárkit. Nem szeretem, amikor szakik mászkálnak a házamban, persze az én bajom, az én sajátos személyiségemből fakad ez, de ezúttal minden korrektül és kicsit sem aggasztóan ment. Mert tényleg mindenben a korrektség jellemzi ezt a céget, és az általuk elvégzett munkát.

És az energetikai tanúsítvány árakkal azért is fontos, hogy tisztában legyünk, mert – mint írtam – egyre szélesül azon esetek köre, amikor ilyen tanúsítványt kell kiállíttatnunk. Az e-tanusitas.eu oldal részletezi nekünk ezen eseteket, és minden mást is, így egy nagyon jó tudásbázist is magába foglaló oldalra irányítottalak benneteket. Megtudhatjuk tőlük, hogy miként hat ingatlanunk árára például, hogy az milyen besorolást kap, és persze részletekbe menően mindent, amire kíváncsiak vagyunk a területen.

Azt is előre pontokba szedik nekünk, hogyan fognak eljárni, ha igényeljük a szolgáltatást, és árlistát is adnak. Minden nap reggel 8-tól este 8-ig elérhetők, mert néha életbevágóan gyorsan kell egyeseknek ez a dolog, ők pedig idomultak az igényekhez. Visszahívást is kérhetünk, a második, legfontosabb lépes pedig a helyszíni személyes felmérés lesz tehát. Hétvégén is elvégzik a munkát, szükséges esetben – a mérnök kollégával kell majd időpontot egyeztetni. Hívhatjuk őket bárhonnan, és ezek szerint szinte tényleg bármikor. Mondjuk ez utóbbiról nem tudtam – én pont hétköznap kora délután kaptam az alkalmon -, de ezek szerint nem lett volna baj, ha ez is másként alakul.

A helyrajzi számot jó, ha előkészítjük, mikor kijönnek hozzánk, de igazából elmond majd mindent az, akivel beszélünk telefonon, ahogy a kérdéseinkre is készséggel válaszolnak. Bátran tegyük fel őket. A diszkréció az otthonunkban pedig tényleg maximális (jó tudom, ezt csak én aggódom tényleg még mindig túl, de örülök, hogy ebben is minden meglepően korrekt volt). Megnézik a nyílászárókat és hasonlók… Ennyi. Onnantól pedig ők “papíroznak”. Mindenképp őket keressétek szerintem, pláne, ha sürgős a dolog és az energetikai tanúsítvány jó ára is fontos, nem csak a pontosság és gyorsaság!