Leárazás a kedvenc boltomban, de nincs pénzem! Mihez kezdjek?

Gondolom, mindenkinek ismerős az érzés, hogy ha leárazás van a kedvenc boltunkban, már rohanunk is oda, hogy meg tudjuk nézni milyen trendi dolgokat tudunk megvenni áron alul. Illetve ezen kívül is, sokunknak (főként nőtársaimra gondolok) jól esik néha egy kis stressz levezetésként shoppingolni egyet, és mindenféle új ruhával, kiegészítővel vagy kozmetikai szerrel meglepni saját magunkat.

Igen ám, csak a probléma ott kezdődik, amikor valaki úgy jár, mint ahogyan én is a múltkor. Ugyanis akkor éppen egy borzasztó napon voltam túl, megbuktam a vizsgámon, a kiscicám is beteg lett, és egyszerűen úgy éreztem, túl sok az élet.

Fényt jelentett a napomban, hogy ezen a napon, amikor hazafelé tartottam, megláttam, hogy a kedvenc boltomban éppen hetven százalékos (!) leárazások várnak, így nem hagyhattam ki, hogy beugorjak “szétnézni”. Sajnos végül ebből nem csak szétnézés lett, mivel a fél vagyonomat ott hagytam, mert kicsit jobban akartam érezni magam.

Szomorúan tapasztaltam másnap, hogy alig maradt pénzem, és már nem fogok kijönni az ösztöndíjamból a hónap végéig.

Arra az elhatározásra jutottam, hogy ugyan egyetem mellett nem tudok teljes állást vállalni, viszont azért mégis kellene valami jövedelem nekem, hogy ne a szüleim pénzétől és attól a kevés ösztöndíjtól függjenek a mindennapjaim. Elkezdtem hát diákmunkák után nézelődni online.

Szerencsére belefutottam a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka oldalába, ami tökéletesnek bizonyult arra, hogy megtaláljam azt, amit keresek.

A weboldaluk nagyon igényesnek és felhasználóbarátnak bizonyult számomra. Elsősorban az tetszett meg benne, hogy nem csak szimplán egy kereső sávot biztosítanak, hanem egy külön három részre tagolt sor kerül elénk, ahol kereshetünk az alapján, hogy melyik városban szeretnénk munkát vállalni (ezt irányítószám, vármegye vagy város beírásával is megtehetjük), ezen kívül kereshetünk még szakképzettség vagy munkakör alapján is, illetve, ha nem így szeretnénk, akkor a harmadik részben kategóriákat találunk, például olyanokat, hogy fizikai munka, gazdasági munka, műszaki munka vagy IT.

Ezek között a kategóriák között szerepel otthonról végezhető munka is, ami nekem a leginkább testhezálló lenne, mivel az egyetemen nagyon sok órám van, így a szabadidőm eléggé korlátozott, és autó hiányában tömegközlekedéssel eljutni még egy munkahelyre is nem biztos, hogy megoldható lenne.

Az otthonról végezhető munkák között találtam például IT jellegű szoftverfejlesztői munkákat. Nekem ezek tetszettek meg leginkább, mivel az egyetemen is hasonló szakirányon tanulok, így a gyakorlat is jól jönne ilyen munkakörben a későbbi elhelyezkedésemet tekintve.

Belépés vagy regisztráció nélkül is lehet az oldalon keresgélni, nézelődni, viszont miután megláttam, hogy tökéletesen ez igényeimnek megfelelő munkákat is kínálnak, nem volt kérdés, azonnal kerestem, hogy hol tudnék regisztrálni, hogy jelentkezhessek az állásokra.

Ezt nagyon könnyen meg is találtam, mert az oldal megnyitásakor a legfelső sáv végén található egy “bejelentkezés” címszó alatt futó gomb, amire rákattintva leehetőségünk nyílik a regisztrációra is. (Ezen felül nekem – mivel elég rövid eszem van, és sok-sok dolgot elfelejtek a mindennapokban – nagyon szimpatikus volt az is, hogy van lehetőség arra is, hogy egyszerűen be tudjak lépni abban az esetben is, ha esetleg elfelejtettem a jelszavamat.)

Az oldalon egyébként a “Hallgatóknak” fül alatt találunk gyakori kérdések részt is, hogy könnyebb legyen az életünk, illetve még a munkára jelentkezés menetéről is találunk információkat külön.

Én nagyon boldog vagyok, hogy sikerült rátalálnom a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka oldalára, mert így már nem aggódom annyira a pénzügyeim miatt, és úgy érzem, néluk biztosan megtalálom a nekem megfelelő állást. Illetve hozzátenném még, hogy a mottójukat is nagyon jópofának találom: “Találd ki, mit szeretsz a legjobban csinálni, aztán… keressünk valakit, aki fizet érte!”. Nekem nagyon pozitív hangzásúnak hat ez a jelszó, mivel emiatt úgy érzem, tényleg fontos nekik, hogy mindenki olyan területen helyezkedjen el, amit igazán szeret majd csinálni, és ne csak a szürke hétköznapok mókuskerekébe ugorjunk bele muszájból.

Összefoglalva tehát, én mindenképpen ajánlom a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka oldalát, ha a tanulmányaid mellett szeretnél egy kis plusz pénzt is keresni!